تنگی کانال نخاعی مشکلی است که بسیاری از قشر سالمند و پیر جمعیت را در جهان آزار می دهد و باعث محدودیت در حرکت و کاهش کیفیت زندگی آنها می شود. در این مطلب به بررسی دلایل و انواع تنگی نخاعی و روش ­های درمانی و حتی شیوه انجام ورزش­ های مناسب پرداخته شده است.

تنگی کانال نخاعی

تنگی کانال نخاعی زمانی اتفاق می ­افتد که یک یا دو فضای استخوانی در ستون فقرات شروع به تنگ شدن می کنند و فضا را برای اعصاب کم می کنند. این مشکل در کانال نخاعی و یا در محل خروج اعصاب از ستون مهره ها ممکن است رخ دهد.

بسته به محلی که تنگی کانال نخاعی اتفاق می ­افتد و میزان تنگی آن در مدت زمانی که گذشته یک عصب نخاعی تحت فشار شدید قرار می گیرد. در نتیجه ­ی آن درد، حس سوزش و کرختی، بی حسی و ضعف ایجاد می شود.

تنگی کانال نخاعی آشنایی کامل با عارضه تنگی کانال نخاعی
مقاله آموزش تنگی کانال نخاعی چیست ؟ امروزه تنگی کانال نخاعی یک عارضه بسیار شایع میباشد

علت تنگی کانال نخاعی

علت های رایج تنگی کانال نخاعی میتواند در اثر یک یا دو مورد از موارد زیر میباشد:

وقتی غضروف‌های پوشاننده­ ی مفاصل شروع به نشست می کنند، استخوان ها روی یکدیگر سابیده می شوند و ممکن است منجر به رشد ناهنجار زوائد استخوانی شوند. التهاب ایجاد شده منجر به باریک شدن فضای ستون مهره ها برای نخاع می شود.

بیماری های تخریب­ کننده ­ی دیسک:

 وقتی دیسک شروع به دست دادن مایع درونی میکند ارتفاع آن کاهش یافته و تخت می شود. بیرون زدگی نخاع نیز وارد کانال نخاع می شود.

ضخیم شدگی لیگامان یا رباط ها:

 رباط­ های کانال نخاعی میتوانند ضخیم شده و تبدیل به بافت سفت و استخوانی شوند و یا به داخل فضای کانال نفوذ کنند.

ناهنجاری ستون مهره ­ها یا رشد تومور نیز منجر به تنگی کانال نخاعی می شود.

در پادکست صوتی زیر سعی نموده ایم تنگی کانال نخاع را بصورت کاملا ساده توضیح دهیم و همچنین راهکار های جلوگیری از جراحی تنگی کانال نخاع را بصورت کامل توضیح داده ایم .

علائم و نشانه های شایع تنگی کانال نخاع :

تنگی کانال نخاعی میتواند فرد به فرد تفاوت داشته باشد. نشانه­ های شایع آن میتواند شامل موارد زیر باشد:

درد:

درد ممکن است مزمن و ملال ­آور باشد و از گردن تا کمر تیر بکشد یا ممکن است دردی تیرکشنده در دستها و پاها باشد. درد بسته به زمان و فعالیت متغیر است. گاهی اوقات درد کمر به شکل حس سوزن سوزن شدن در کمر خود را نشان میدهد. که در صورت بروز این درد ها بهتر است هرچه سریعتر به یک پزشک متخصص مغزو اعصاب و ستون فقرات مراجعه نمایید.

بی­ حسی:

کاهش حس یا از دست رفتن کلی آن در پا یا دست یا سایر نقاط بدن ممکن است رخ دهد یکی از علائم تنگی کانال نخاعی میباشد.

بی حسی یکی از علایم تنگی کانال نخاعی میباشد

ضعف:

کاهش قدرت و مشکلاتی در هماهنگی چشم و دست یا پا. فشار شدید کانال نخاعی اعصابی که از نخاع خارج می شوند می تواند باعث از دست دادن کنترل مثانه نیز شود در واقع یکی دیگر از علایم تنگی کانال نخاع همان بی اختیاری ادرار ممکن است در برخی از افراد باشد.

سیاتیک:

دقت داشته باشید که تنگی کانال نخاعی در همه­ ی موارد باعث ایجاد درد نمی شود. گاهی اوقات بی­حسی و ضعف بدنی با کمی درد می تواند وجود داشته باشد.

انواع تنگی کانال نخاعی

تنگی کانال جانبی در محلی رخ میدهد که اعصاب از نخاع به سمت اعضای بدن می روند. در نتیجه فشاری که به اعصاب محیطی می ­آید باعث ایجاد درد میشود

این نوع از تنگی کانال جانبی ممکن است در هر محلی رخ دهد ولی در بیشتر موارد در ناحیه کمری یا گردن ایجاد می شود. این مشکل به ندرت در ناحیه سینه­ ای اتفاق می ­افتد.

تنگی کانال مرکزی در بخش فورامن ایجاد می شود که وظیفه محافظت از نخاع را بر عهده دارد. وقتی این بخش نخاعی تنگ میشود فضای نخاع کاهش یافته و به آن فشار وارد می شود.

 

 

در نتیجه این فشار با توجه به محل آن در اعضای پایینی بدن عملکردی و مشکلاتی احساس خواهد شد.تنگی مرکزی کانال نخاعی نیز در هر بخشی از نخاع ممکن است ایجاد شود. اما شایع­ترین محلها در بخش کمری و گردنی هستند. علاوه بر این هر دو نوع تنگی کانال مرکزی و جانبی همزمان نیز ممکن است رخ دهند.

علایم کامل تنگی کانال نخاع :

تنگی کانال نخاع یا تنگی نخاعی به معنای تضییق یا انقباض کانال نخاع است که می‌تواند در هر قسمتی از نخاع رخ دهد و ممکن است علائم مختلفی داشته باشد. این علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

کاهش قدرت عضلات:

تنگی کانال نخاع می‌تواند با کاهش قدرت عضلات همراه باشد، به خصوص در مناطقی که از کانال نخاع تنگ شده است. این می‌تواند به صورت کاهش قوه‌ی ضربان قلب، کاهش توانایی حرکت کمر و پاها، کاهش حس در پوست و کاهش عملکرد عصبی و عضلانی در مواردی مانند تنگی کانال نخاع گردن (میلنژیومیلوسل) یا تنگی کانال نخاع لگنی (استنگی) دیده می‌شود.

درد:

درد در منطقه‌ی تنگی کانال نخاع می‌تواند از جمله علائم تنگی کانال نخاع باشد. این درد ممکن است به صورت درد عصبی و یا درد عضلانی باشد و در مناطق مربوط به تنگی کانال نخاع، مثل عقب گردن (میلنژیومیلوسل) و یا کمر و پاها (استنگی) رخ دهد.

درد یکی از علایم تنگی کانال نخاعی میباشند
درد یکی از عوامل شناسایی تنگی کانال نخاع میباشد اگر درد در ناحیه ستون فقرات خود حس کردید به یک پزشک جراح مغز و اعصاب مراجعه نمایید.

تنمل و احساس ناراحتی:

تنگی کانال نخاع می‌تواند با احساس تنمل و ضعف در مناطقی که کانال نخاع تنگ شده است، همراه باشد. این ممکن است به صورت تنمل و سوزش در انگشتان دست و پاها، و یا احساس بی‌حسی در بخش‌هایی از پوست مربوطه رخ دهد.

کاهش عملکرد کمربندی صوتی: تنگی کانال نخاع می‌تواند با کاهش عملکرد کمربندی صوتی همراه باش د. این ممکن است به صورت کاهش کارایی عضلات صوتی و مشکلات در تنفس، تنفس سطحی، تنفس سریع و کاهش حجم تنفس رخ دهد.

اختلالات حرکتی:

تنگی کانال نخاع می‌تواند با اختلالات حرکتی همراه باشد، مانند مشکلات در راه رفتن، تعادل و کنترل حرکتی. این ممکن است به صورت ناتوانی در حرکت، تعریق، مشکلات در حفظ تعادل و کوتاهی در قدم‌ها رخ دهد.

اختلالات کانتیننس:

تنگی کانال نخاع می‌تواند با اختلالات کانتیننس مربوط به کوچک شدن قدرت کنترل ادرار و مدفوع همراه باشد. این ممکن است به صورت ادرارسازی ناکامل، ادرارریزی ناخواسته، یا مشکلات در کنترل مدفوع و تخلیه رخ دهد.

تضعیف حس:

تنگی کانال نخاع می‌تواند با کاهش حس در مناطقی که کانال نخاع تنگ شده است، همراه باشد. این ممکن است به صورت کاهش حس لمس، درد، حرارت و سرما در مناطق مربوطه رخ دهد.

تضعیف حس یکی از علایم تنگی کانال نخاعی میباشد

تغییرات در عملکرد جنسی:

تنگی کانال نخاع ممکن است با تغییرات در عملکرد جنسی همراه باشد، مانند کاهش لذت جنسی، ناتوانی در انجام عملیات جنسی و مشکلات در نعوظ و احساس جنسی.

در هر صورت، علائم تنگی کانال نخاع می‌تواند متنوع و به تناسب محل و شدت تنگی متفاوت باشد. در صورت مشاهده هر یک از این علائم، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید تا تشخیص دقیق و درمان مناسب انجام شود.

اختلالات عصبی و عقلی:

تنگی کانال نخاع ممکن است با اختلالات عصبی و عقلی همراه باشد، مانند سردرد، درد عصبی، اختلالات خواب، افزایش تحرکات ناخواسته، اختلالات روانشناختی و افزایش احتمال افسردگی و اضطراب.

اختلالات جهت‌گیری و موقعیتی:

تنگی کانال نخاع ممکن است با مشکلات در جهت‌گیری و موقعیت‌یابی همراه باشد، مانند اختلالات در تشخیص موقعیت بدن، مشکلات در حرکت‌های دقیق، و عدم توانایی در حفظ تعادل و کنترل حرکتی.

اختلالات در سیستم عصبی خودکار:

تنگی کانال نخاع ممکن است با اختلالات در سیستم عصبی خودکار همراه باشد، مانند اختلالات در کنترل فشار خون، ضربان قلب، تنظیم دمای بدن و گردش خون.

اختلالات ادراکی:

 تنگی کانال نخاع ممکن است با اختلالات ادراکی همراه باشد، مانند کاهش توانایی در پردازش اطلاعات حسی، اختلالات در حافظه، مشکلات در تمرکز و توجه، و اختلالات در تفسیر و فهم اطلاعات.

به طور کلی، علائم تنگی کانال نخاع ممکن است شامل اختلالات حرکتی، اختلالات حسی، اختلالات کانتیننس، اختلالات عصبی و عقلی، اختلالات جهت‌گیری و موقعیتی، و اختلالات در سایر سیستم‌های بدن باشد. در هر صورت، تشخیص دقیق و درمان تنگی کانال نخاع نیازمند مشاوره و درمان توسط پزشک متخصص است.

علائم تنگی کانال نخاع به صورت دقیق، ممکن است به علائم بسته به محل و شدت تنگی کانال نخاع متفاوت باشد. بعضی از علائم بیشتر در مناطق بالای تنگی کانال نخاع (سطح بالای تنگی) و برخی در مناطق پایین‌تر (سطح پایین تنگی) ظاهر می‌شوند.

چه کسانی بیشتر به تنگی کانال نخاعی دچار می شوند؟

با افزایش سن افراد خطر تنگی کانال نخاعی برای همه افراد افزایش پیدا میکند و هر کسی ممکن است در معرض آن باشد و بخشی از روند پیر شدن و کهولت سن در افراد است. تقریبا 95  درصد مردم در سنین بالا از درجاتی از تنگ شدگی کانال نخاعی رنج میبرند. هرچند بی تحرکی در سنین جوانی، فشار بیش از حد به نخاع و نشستن و خوابیدن به شیوه نادرست شدت آن را بیشتر میکند.

روش های درمان و تشخیص

بعد از معاینه کامل جسمانی پزشک  تشخیصی میدهد که بیمار دچار تنگی کانال نخاعی است روش های تشخیص تنگی کانال نخاعی مثل اشعه ایکس، MRI ،CT scan. درمان دارویی برای این مشکل وجود ندارد. اما برای کاهش درد راهکارهایی وجود دارد. داروهای ضد التهاب، باعث کاهش درد و ورم می شوند.

پزشک ممکن است تزریق کورتیزون را توصیه کند که دقیقا به ناحیه تنگی کانال نخاعی تزریق میشود. کورتیزون میتواند التهاب و درد را به شدت کم کند هر چند تاثیر آن موقتی است و بیش از سه بار تزریق نباید انجام شود.

روشهای درمانی جراحی نیز جز گزینه­ های درمانی در این زمینه هستند. جراحی لامینکتومی در این زمینه وجود دارد که در واقع جراح در ناحیه آسیب دیده شکافی ایجاد میکند و هر چیزی که به نخاع فشار می­ آورد. مثل استخوان و رباط و… را خارج میکند.

در مواردی که بخشی از دیسک بین مهره­ها به نخاع فشار وارد میکند با جراحی همان بخش دیسک را خارج می کنند. تکنیک جراحی دیگری نیز در این زمینه استفاده می شود که به آن الحاق نخاعی یا spinal fusion گفته می شود و جراح دو مهره را به وسیله فلز و پلاتین به هم وصل میکند تا حرکت نداشته باشند.

بعد از این عمل جراحی حرکت کردن ممکن است مشکل باشد اما برای کاهش درد شدید مراجع است.

نحوه عمل تنگی کانال نخاعیورزش برای تنگی کانال نخاعی

ممکن است با خود فکر کنید بیش از حد درد دارید و امکان ورزش ندارید اما حرکت کردن برای حفظ سلامتی کلی بدن حیاتی و مهم است.

سعی کنید ورزش های کششی چند بار در طول روز انجام دهید. اگر مدتی است ورزش نکرده­اید آهسته شروع کنید و به خود فشار نیاورید. برای مثال از چند دقیقه در روز شروع کنید و به 30 دقیقه در روز که ایده ­آل است برسانید.

حداقل آن 3 روز در هفته است و اگر ورزش کردن به شدت برای شما سخت است در استخر ورزش کنید. ورزش در آب هم از نظر توان حرکتی و هم دامنه ­ی حرکت ساده تر از حالت معمول است.

ورزش منظم باعث بهبود تعادل و انعطاف شما می شود و نه تنها سلامت کلی شما را بهبود می بخشد، بلکه حس بهتری را به شما منتقل می کند.

پزشک یا فیزیوتراپیست شما ورزش های خاصی که برای تقویت عضلات کمر و شکم طراحی شده را به شما توصیه می کند و شیوه اجرای اصولی آنها را نیز به شما آموزش می دهد. در صورتی که تنگی نخاعی فرد بسیار شدید باشد ممکن است نیاز به کمربند طبی داشته باشد.

در کنار این ورزشها و تمرینات ماساژ‌درمانی نیز میتواند شرایط کلی را برای شما بهبود ببخشد و عضلات کمر را که دچار انقباض شده شل کند. قبل از انجام ماساژ درمانی محدودیت های حرکتی را از پزشک خود بپرسید.

 

تماس با کلینیک دکتر رضا سنجری جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات

آب درمانی برای بیماران با عارضه تنگی کانال نخاعی 

یکی از ورزش های بسیار مناسب برای بیماران با عارضه تنگی کانال نخاعی آب درمانی میباشد برای این منظور میتوانید به استخر اب رفته و عرض استخر با سرعت ثابت قدم بزنید این روش به شما کمک میکند تا عضلات خود را تقویت کنید.

تاثیر آب درمانی در تنگی کانال نخاعی

تنگی کانال نخاعی یا به اصطلاح نازک شدن فضای مابین ستون فقرات معمولاً در اثر بیماری همچون آرتروز و یا سایش و پارگی ستون فقرات رخ می دهد، این بیماری میتواند سبب شود تا به اعصابی که از طریق ستون فقرات حرکت می کنند فشار وارد شود (به گونه‌ای که در موارد حاد آن راهی جز جراحی برای بیمار باقی نمی‌ماند).

تنگی کانال نخاعی کمر بخشی از روند پیری ستون فقرات محسوب می‌شود و ممکن است عوارض آن پس از ۶۰ سالگی در افراد نمایان شود . البته روند پیری ستون فقرات معمولاً با درد در ناحیه کمر همراه بوده و این درد ممکن است با انجام برخی از فعالیت های روزانه و پیاده روی تشدید گردد.

افراد مبتلا به تنگی کانال نخاعی معمولاً با علائمی همچون لنگش همراه هستند، این افراد زمانی که مسافتی طولانی را طی می‌کنند در پاهای خود احساس درد، بی حسی،  گزگز میکنند به طوری که گاها نمیتوانند به راه رفتن خود ادامه دهند مگر اینکه مدت معینی بنشیند و استراحت کنند تا بتوانند دوباره به راه رفتن خود ادامه دهند.

درمان تنگی کانال نخاعی به روش آب درمانی

همچنین این دسته از افراد معمولاً تمایل دارند پس از یک پیاده روی کوتاه بیاستند و یا به جلو خم شوند، زیرا گاهی اوقات خم شدن به جلو باعث تسکین درد پا در آنها می‌شود همچنین لازم است بدانید که اینچنین علائم هایی با گذشت زمان در اکثر بیماران تشدید می‌شود و به همین دلیل شما باید به منظور درمان و یا پیشگیری از تشدید این بیماری به موقع و از طریق روش صحیح درمانی اقدام کنید.

انجام صحیح و منظم ورزش های طبی مانند راه رفتن روی سطوح صاف، آب درمانی و پیاده روی در آب و حتی شنا می تواند در افزایش قدرت ستون فقرات به افراد کمک کرده و از ایجاد آسیب های بعدی جلوگیری کند.

به طور کلی مقید بودن به انجام تمرینات مربوط به ستون فقرات و رعایت رژیم غذایی مناسب یکی از مهمترین مواردی است که می تواند به درمان تنگی کانال نخاع کمک کند.

آب درمانی تاثیر شگرفی در درمان تنگی کانال نخاعی دارد و بنابر دلایل ذکر شده در زیر می تواند برای تقویت ستون فقرات شما معجزه باشد:

افزایش دامنه حرکتی

شناور شدن در آب به افراد مبتلا به تنگی کانال نخاعی این اجازه را می‌دهد تا امکان کشش بیشتری داشته باشند و بتوانند فراتر از محدوده حرکتی قابل دستیابی در خارج از آب حرکت کنند.

جاذبه

اگر ستون فقرات شما آسیب دیده باشد وزن بدن شما و قدرت جاذبه منجر به وارد شدن فشار بیشتری به ناحیه کمری می گردد، در آب فشار گرانش خنثی می شود و در نتیجه ستون فقرات شما فشار کمتری را متحمل می گردد.

مقاومت طبیعی آب

زمانی که شما خارج از آب هستید هیچ نیروی مقاومتی در برابر حرکت شما وجود ندارد، با این حال هنگامی که در آب استخر در حال حرکت یا اجرای تمرینات طبی هستید نوعی مقاومت طبیعی در آب وجود دارد که منجر به تسهیل حرکات شما شده و در نهایت به تقویت عضلات کمک می کند.

بهترین روش درمان تنگی کانال نخاعی به کمک اب درمانی

به این نکته توجه داشته باشید که همواره بیمارانی هستند که به درمان های غیرجراحی پاسخ مثبت نمی دهند و جراحی تنها راه نجات آنها برای به دست آوردن توانایی حرکتی است. به طور کلی دو مورد وجود دارد که نیاز به جراحی اورژانسی در اسرع وقت دارد که یکی از آنها ضعف پاها است. در این موارد بیمار توانایی حرکت خود را از دست می دهد نه به دلیل درد بلکه به دلیل ضعیفش دید قدرت پاها.مورد دیگر بروز بی اختیاری ادرار و مدفوع است و در هر دو مورد باید تا حد امکان جراحی سریعا انجام شود؛ زیرا از دست دادن زمان در این بیماران به معنای غیر قابل برگشت بودن علائم ظاهر شده در آنها می باشد.

طرز خوابیدن بیماران تنگی کانال نخاعی :

بیماران تنگی کانال نخاعی بهتر است طرز خوابیدنشان متفاوت باشد و یکسری از نکات را رعایت نمایند تا بتوانند درد ناشی از تنگی کانال نخاعشان را کنترل نمایند .

استفاده از تشک های نرم :

یکی از مواردی که باید این افراد به آن توجه نمایند .استفاده از تشک های نرم میباشد اگر تشک سفت و سختی دارید بهتر است از آن تشک دیگر استفاده نکنید.سعی کنید از تشک های طبی که معمولا تجهیزات پزشکی ها میفروشند استفاده نماییداین تشک ها مناسب برای انحنای ستون فقرات میباشند.

بالش های طبی :

سعی کنید از بالش های طبی برای خوابیدن استفاده نمایید .بالش هایی که ارتفاع بسیار زیادی دارند و یا ارتفاع کمی دارند میتوانند درد شما را تشدید کنند .

قرار دادن بالش بین زانو :

اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که معمولا به بغل میخوابید سعی کنید بین زانو های خود یک بالشت یا بالشت های طبی استفاده نمایید. این روش از خوابیدن باعث میشود تا فشار کمتری به ستون فقرات شما وارد شود .

خواب در وضعیت خم شده:

 ممکن است باعث شود که فضای کانال نخاعی باز شود و فشار بر آن کاهش یابد. برای این کار، بیمار می تواند در وضعیت خم شده با زانوهای خمیده و سر در همان ارتفاع با جسم بخوابد.

طرز خوابیدن بیماران تنگی کانال نخاع

درمان تنگی کانال نخاعی :

امروزه بسیار از افراد سودجو با تبلیغات گسترده این  ادعا را میکنند که تنگی کانال نخاع را با دارو های گیاهی میتوانند درمان کنند!! ؟؟

این افراد نه تنها به شما هیچ کمکی نخواهند کرد بلکه ممکن است وضعیت شما را بدتر بکنند اولا باید بدانید که تنگی کانال نخاع یک عارضه میباشد و دارو های مسکن باعث میشوند تا شما دردتان کنترل شود . اگر شما هم علایم تنگی کانال نخاع را دارید بهتر است در ابتدا به یک پزشک جراح مغزو اعصاب و ستون فقرات مراجعه نمایید تا پزشک شما را مورد معاینه دقیق قرار دهد تا در صورت لزوم برای شما یک MRI از ناحیه ستون فقراتتان برای شما تجویز نماید.

درمان تنگی کانال نخاع با جراحی :

اکثر عارضه های تنگی کانال نخاع نیاز به جراحی ندارند و این بستگی به تشخیص پزشک شما خواهد داشت که شما نیاز به عمل دارید یا خیر اما بسیاری از این جراحی میترسند .

برای مطالعه بیشتر در باره درمان تنگی کانال نخاعی کافیست این pdf را مطالعه نمایید برای مطالعه این مقاله کافیست بر روی ایکون پی دی اف کلیک نمایید .

در تعریفی ساده تنگی کانال نخاعی را می توان به معنی باریک شدن کانال نخاعی توصیف کرد. بیماری شایع تنگی کانال نخاعی زمانی در یک فرد رخ می دهد که ساختار دیسک‌ها، مفاصل، ستون فقرات و رباط‌های بین مهره‌ها به مرور فرسوده تبدیل می‌شوند.

احتمال بروز تنگی کانال نخاعی در افراد سالم بیشتر از سایرین است، زیرا با افزایش سن، دیسک ها سفت تر شده و استخوان ها و مفاصل ضخیم تر و پهن تر می گردند. تنگی کانال نخاعی می تواند حتی در افراد جوان نیز رخ دهد، اما بنابر رشدی در بیشتر مواقع تنگی کانال نخاعی یک وضعیت عودکننده است.

جراحی تنگی کانال نخاع دکتر رضا سنجری

که بیشتر افراد ۶۰ سال به بالا هستند را تحت تاثیر قرار می دهد. بی‌شک تنگی کانال نخاعی یکی از علل شایع درد در منطقه کمر و پاها است که می تواند تغییراتی را در ستون فقرات در ۹۵ درصد افراد ایجاد کند.بالای ۶۰ سال رخ دهد.

از جمله علائم اصلی تنگی کانال نخاعی می توان به بی حسی، گزگز و احساس درد پا به گونه ای که بیمار را مجبور به توقف و اقامت به هنگام حرکت می کند اشاره کرد. نکاتی که در تنگی کانال نخاعی خاص در افراد سالم لازم است.

این را بدانید است که تنگی کانال نخاعی بیشتر در زنان مسنی که اضافه وزن دارند مشاهده می شود و در صورت عدم درمان می تواند باعث ایجاد آسیب هایی شود که مانع از راه رفتن و حتی می شود فلج شود.

این بیماری در سه قسمت مختلف ستون فقرات، گردن، کمر و پشت دیده می شود و علائم آن در ناحیه کمر با فتق دیسک اشتباه گرفته می شود. اگر علائمی مانند بی حسی، سوزن سوزن شدن، سوزش، درد و ضعف در پاها باید حتماً به پزشک مراجعه کنید
مراجعه کنید.
علل ایجاد تنگی کانال نخاعی می تواند بنابر اکتسابی و یا حتی مادرزادی باشد . از در میان این دو عوامل ایجاد تنگی کانال نخاعی حالت اکتسابی را می‌توان شایع‌ترین شکل‌ها افراد به تنگی کانال نخاعی توصیف کرد.

در حالت مادرزادی تنگی کانال نخاعی، قطر کانال نخاعی اولیه و مادرزادی کم است و در حالت اکتسابی که بیشتر در افراد بالای ۶۰ است
سال رخ می دهد بافت ها و استخوان ها در کانال نخاعی باعث کم شدن فضای این می شود. منطقه و در نتیجه بروز درد می شود.

اگر به فکر درمان تنگی کانال نخاعی کمر هستید باید بدانید که تنها راه درمان این مشکل جراحی نیست و استفاده از روشهای محافظه کاران مانند استفاده از داروها، فیزیوتراپی و … نیز دردرمان این زمینه می تواند بسیار مثمر ثمر باشند.

تجربه تنگی کانال برای اولین بار می تواند با علایم و حتی بدون علائم باشد، باریک شدن کانال نخاعی معمولاً یک پروسه است که با گذشت زمان عود پیدا می کند این بیماری می‌تواند در هر نقطه‌ای از ستون فقرات شما ممکن است احتمال بروز آن را فراهم کند.

پیاده رویی برای بیماران تنگی کانال نخاعی

ستون فقرات یکی از ارکان مهم و اساسی بدن انسان می باشد با بالا رفتن سن و کار کشیدن غیر اصولی از آن می تواند دچار بیماری ها و آسیب‌های مختلفی شود تنگی کانال نخاعی یکی از این آسیب ها می باشد در بیماری تنگی کانال نخاعی اعصاب و نخاع که به سمت پایین حرکت می کنند  مجبورند از میان غضروف هایی که رشد بیش از حد داشتن عبور کنند و این تنگی باعث درد و عدم توانایی انجام فعالیت های روزانه می گردد.

پیاده روی برای بیماران مبتلا شده به عارضه تنگی کانال نخاعی

 درمان های مختلفی برای تنگی کانال نخاعی در نظر گرفته می‌شود از جمله ان ها دارو ها مختلف فیزیوتراپی ورزش و در نهایت عمل جراحی است اما یکی از مواردی که می‌توان به عنوان درمان مکمل در کنار این درمان ها از آن استفاده کرد و بهبود تنگی کانال نخاعی نیز کمک می‌کند پیاده روی کردن است لازم به ذکر است که پیاده روی شما باید به صورت اصولی صورت گیرد باید کفش مناسب پیاده روی استفاده کنید و در یک سطح صاف پیاده روی را انجام دهید بهتر است این کار را به صورت مکرر و روزانه و مدت زمان روزانه ۳۰ دقیقه انجام دهید تا تاثیر آن را بر روی بیماری خود بهتر مشاهده کنید بهتر است پیاده روی بر روی سطح صاف صورت گیرد و در صورت امکان می توانید از تردمیل نیز برای انجام پیاده روی بهره ببرید

مزایای پیاده روی برای تنگی کانال نخاع

همانطور که گفتیم پیاده روی و ورزش هایی است که می توان آن را به عنوان درمان مکمل برای تنگی کانال نخاعی در نظر گرفت پیاده رویی به این علت برای تنگی کانال نخاعی مناسب است که به کشش و تقویت عضلات کمک می کند و این در حالی است که به ستون فقرات فشاری وارد نمی‌کند هر نوع ورزشی که این ویژگی داشته باشد می‌تواند برای تنگی کانال نخاع مناسب باشد.

 همچنین پیاده روی باعث تقویت عضلات کمر و بافت همبند می گردد و سیستم عضلات ناحیه مرکزی بدن که به عنوان پشتیبان ستون فقرات در نظر گرفته شده را تقویت می کند پیاده روی می تواند دامنه حرکات شما را بهبود بخشد و باعث حفظ و افزایش انعطاف پذیری ستون فقرات کردن گردد.

 به این نکته توجه داشته باشید که هنگامی که شما پیاده روی میکنید گردش خون شما افزایش پیدا می‌کند این افزایش گردش خون می تواند باعث افزایش خون رسانی و در نتیجه افزایش رسیدن اکسیژن و مواد مغذی به بافت ها از طریق جریان خون باشد و این موضوع باعث تقویت بافت های اطراف ستون فقرات می گردد همچنین کاهش التهاب را نیز به همراه دارد.

جراحی تنگی کانال نخاعی :

ستون فقرات یکی از مهم‌ترین قسمت‌های بدن میباشد و بسیاری از حرکت های بدن به وسیله این استخوان‌ها انجام می گیرد همچنین موارد حساس و حیاتی همچون نخاع نیز در این ناحیه قرار دارد.

 

ساختار ستون فقرات به این صورت است که یک غضروف در ناحیه ستون فقرات قرار دارد تا استخوان ها و مهره های ستون فقرات به راحتی بتوانند روی یکدیگر حرکت کنند لازم به ذکر است که از بین غضروف‌ها اعصاب نخاعی به سمت پایین بدن حرکت می کنند و گاهی اوقات این غضروف ها به علت ایستادن بیش از حد، کار کشیدن بیش از حد از کمر و همچنین گاهی اوقات نیز به علت های وراثتی رشد زیادی انجام میدهد و باعث تنگی کانال نخاعی می‌گردد .

تنگی کانال نخاعی یکی از عارضه های شایع ستون فقرات می باشد که می‌تواند علامت های آزاردهنده ای برای فرد به همراه داشته باشد.

از علایم تنگی کانال نخاع میتوانیم به  گزگز پاها، کمردرد، گردن درد و همچنین ناتوانی در حرکت و انجام فعالیت‌های روزانه اشاره نماییم .

برای درمان این عارضه می‌توانیم از روش های درمانی  همچون حرکت های ورزشی فیزیوتراپی داروهای خوراکی و تزریقی و در مرحله آخر این عارضه از عمل جراحی تنگی کانال نخاعی استفاده نمود در این مقاله به انواع عمل های جراحی تنگی کانال نخاعی اشاره می کنیم.

درمان تنگی کانال نخاعی به کمک جراحی باز
تنگی کانال نخاعی روش های درمانی متفاوتی دارد یکی از روش های درمان تنگی کانال نخاعی درمان ان به کمک جراحی میباشد

لامینوتومی و فورامینوتومی:

این روش در صورتی انجام می‌شود که بخشی از برآمدگی استخوان مهره که دیسک نامیده می شود برای رشته های عصبی نخاع فشار وارد کند که این عمل کانال های رشته های نخاعی را برش داده و آن را گشاد میکند تا بتوانند به راحتی از آن عبور کنند و علامت های آزاردهنده تنگی کانال نخاعی از بین برود این روش با استفاده از جراحی تنگی کانال نخاع انجام میشود .

لامینکتومی:

قسمت بالای ستون فقرات لامینا گفته میشود در عمل لامینکتومی جراح با برداشتن قسمت بالایی ستون مهره ها به ازاد شدن کانال نخاعی کمک میکند در برخی از افراد تیغه محافظتی که برای ستون مهره ها وجود دارد بر عصب نخاعی فشار وارد می‌کند که در طی عمل لامینکتومی باید این تیغه کاملاً برداشته شود تا فضا برای عصب نخاعی بازگردد و تنگی کانال نخاعی از بین برود لازم به ذکر است که انجام عمل جراحی لامینکتومی نیاز به تجهیزات خاصی دارد و انجام این عمل جراحی در مراکز تخصصی مجهز صورت می گردد لذا اگر قرار است این عمل را انجام دهید باید حتما یک متخصص حاذق بروید و در یک مرکز تخصصی این عمل جراحی را انجام دهید.

دیستکتومی:

گاهی اوقات زائده استخوانی بیرون زده یا دیسک به قدری بزرگ است که جراح تصمیم می‌گیرد برای باز شدن کانال نخاعی به طور کامل آن را حذف کند تا رشته های عصبی به شکل کامل باز شوند.

چه زمانی تنگی کانال نخاع جدی می شود؟

به طور کلی، تنگی کانال نخاع جزء بیماری های رایج است که متاسفانه بسیاری از افراد سن بالا به این بیماری درگیر شده اند. در برخی از مواقع، این بیماری حاد نبوده و حتی می توان تا سال های سال با آن زندگی کرد. اما در برخی از موارد، تنگی کانال نخاع جدی می شود و نیاز به مداخله های درمانی سریع تر است.
در صورتی که نقایص سیستم عصبی مانند میلوپاتی یا سندرم دم اسبی ایجاد شوند، ممکن است تنگی کانال نخاع شدید شده باشد. اگر عصب نخاع در مدت زمان زیادی فشرده شود، احتمال بی حسی دائمی و فلج شدن بسیار افزایش پیدا می کند.
معمولا در صورتی تنگی کانال نخاع شدید شده است که افراد بی حسی های دائمی و ضعف های زیادی را در بازوها و پاهای خودشان تجربه کنند. حتی بی اختیاری ادرار و یا مدفوع، از جمله ریسک فاکتورهای بیماری تنگی کانال نخاع می باشد. در صورتی که مبتلا به هر یک از مشکلات ذکر شده می باشید، حتما باید به پزشک مراجعه کنید تا روش درمان خوبی برای شما تعیین شود.

روش های کنترل تنگی کانال نخاع در خانه :

در صورتی که علائم حادی در رابطه با بیماری تنگی کانال نخاع ندارید، می توانید در خانه و با کمک یک سری از روش ها این بیماری را درمان و کنترل کنید. از جمله روش های درمان تنگی کانال نخاع در خانه می توان به موارد زیر اشاره کرد.

• اعمال گرما

استفاده از گرما می تواند باعث افزایش جریان خون در ناحیه ستون فقرات، کاهش انقباض عضلات و درد ناشی از تنگی نخاع خواهد شد. هنگام استفاده از این روش، باید دقت داشته باشید که از گرمای بیش از حد نیز استفاده نکنید و دچار سوختگی نشوید.

 

کنترل درد تنگی کانال نخاعی همراه با گرما

• استفاده از سرما

در صورتی که استفاده از روش های گرمایی، باعث کاهش علائم تنگی کانال نخاع شما نمی شود، می تواند از یخ استفاده کنید. یخ می تواند باعث کاهش التهاب و ورم ایجاد شده در ناحیه ستون فقرات شود.

• ورزش

برای انجام تمرین های ورزشی جهت درمان تنگی کانال نخاع باید با پزشک خود مشورت کنید. اما مطالعات زیادی وجود دارند که نشان می دهند ورزش های مناسب می توانند باعث تسکین درد، تقویت عضلات جهت حمایت بیشتر از ستون فقرات و همچنین، باعث افزایش انعطاف پذیری شوند

منابع:

  1. https://ce.mazums.ac.ir/article-1-292-fa.pdf

ادرس پیج اینستاگرام :

https://instagram.com/drrezasanjari

09362739676

دکتر رضا سنجری جراح مغزو اعصاب و ستون فقرات فارق التحصیل از دانشگاه تهران دارای سایقه بیش از ۲۵۰۰ جراحی دیسک کمر

دکتر رضا سنجری

جراح مغزو اعصاب و ستون فقرات

سوالات متداول :

درد در ناحیه پشت شامل گردن درد ، کمر درد ، درد در قسمت تحتانی که بسته به بیمار متفاوت خواهد بود. بی حسی ، ضعف، گزگز از علایم تنگی کانال نخاعی میباشد بسیاری از بیماران تنگی کانال نخاعی پس از راه رفتن خسته میشوند و پاهایشان میگرد به حدی که راه رفتن برایشان بسیار سخت و دشوار میشود و باید حتما کمی به ایستند تا بتوانند به راه رفتنشان ادامه دهند .

خیر ولی درصد درگیری افراد سالمند با عارضه تنگی نخاع بسیار بیشتر از جوانان میباشد و این عارضه در جوان و افراد میانسال نیز دیده میشود. معمولا کسانی که در سنین پایین دچار عارضه تنگی کانال نخاعی هستند این افراد تنگی کانال نخاعشان مورثی میباشد .

خیر، تنگی نخاع یک عارضه استخوانی بوده و تا به امروز درمان تنگی نخاع با دارو های گیاهی اثبات نشده است و بیشتر سایت هایی که دارو های خاص را معرفی میکنند معمولا افراد سوجو میباشند و اگر علایم تنگی نخاع را دارید بهتر است هر چه سریعتر به یک جراح مغز و اعصاب مراجعه نمایید.

قطعا بله طرز خوابیدن بیماران تنگی نخاع باید متفاوت با افراد سالم و معمولی باشد این بیماران باید از تشک های نرم طبی و استاندارد و متکاهای استاندارد طبی برای خوابیدن استفاده کنند تا دردشان کنترل شود .

قطعا بله بیمارانی که دچار عارضه تنگی نخاع هستن و پزشک تشخیص جراحی داده است و عمل نمیکنند این بیماران روز به روز وضعیتشان وخیم تر میشودو ریسک جراحی آنها زیادتر میشود و نکته ای دیگر همه بیماران نیاز به جراحی ندارند ولی اگر بیماری با تشخیص پزشک باید جراحی کند بهتر است هر چه سریعتر اقدام به جراحی کند .

یکی از راه کار ها تغییر لایف استایل زندگی میباشد، کسانی که تنگی کانال نخاعی دارند باید از ورزش های سنگین دوری کنند ورزش های سنگین مثل : کاراته،‌بدنسازی و… و این افراد بجای ورزش های سنگین باید سعی کنند در روز چند ساعت پیاده روی کنند .

علل تنگی کانال نخاعی شامل پیری، افزایش وزن، آسیب نخاعی، عفونت، ترشح غیرعادی مایع نخاعی، تشکیل توده‌های خونی یا توده‌های سرطانی، و اختلالات ستون فقرات می‌شود.

خیر، تنگی کانال نخاعی ممکن است در قسمت‌های مختلف نخاع رخ دهد و علائم مختلفی در هر شخص ایجاد کند، بسته به محل و شدت فشار بر روی نخاع.

بله، تنگی کانال نخاعی در هر سنی ممکن است رخ دهد، اما بیشتر در سنین پیری و با افزایش سن شدیدتر می‌شود.

بله، تمرین فیزیکی و فیزیوتراپی می‌تواند در بهبود علائم تنگی کانال نخاعی موثر باشد، از جمله افزایش قدرت عضلانی و بهبود کنترل حرکتی.

بله، در بسیاری از موارد، تنگی کانال نخاعی با درمان‌های مناسب بهبود پذیر است، اما در برخی موارد، اگر تشخیص و درمان به موقع انجام نشود، ممکن است باعث آسیب دائمی به نخاع شود

بله، در بسیاری از موارد، جراحی می‌تواند راه حلی موثر برای درمان تنگی کانال نخاعی باشد، به خصوص در موارد شدید و باعث محدودیت قابل توجه در حرکتی شود. اما در برخی موارد، جراحی نمی‌تواند موثر باشد و باید به روش‌های دیگری برای مدیریت تنگی کانال نخاعی پرداخته شود

درمان تنگی کانال نخاعی ممکن است به هزینه‌های قابل توجهی برای بیمار و خانواده او منجر شود

مقالات مشابه

دیسک کمر در زنان

آیا پارگی دیسک کمر با استراحت خوب می‌شود؟

دیسک کمر در پا‌ها

77 دیدگاه ‌ها

  • سلام ودرود اقای دکتر عزیز من از جراحی تنگی کانال نخاعی که برام انجام دادین بسیار راضی هستم و تونستم سلامتیمو دوباره بدست بیارم براتون ارزوی سلامتی دارم خیلی محبت کردین

    • سلام و درود دوست عزیز خدارو شکر که تونستین سلامتیتون رو بدست بیارین آرزوی سلامتی دارم براتون

  • سلام و درود دکتر عزیز من از شما یک سوال داشتم کسی که تنگی نخاع داشته باشه بعد عمل نکنه ایا ممکنه اسیب های جدی بعدا گریبان گیرش بشه ؟

    • سلام و درود اگر تنگی نخاع دارید بهتره حتما به یک پزشک جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات مراجعه کنید و هر چه سریعتر درمان بشید.بله هرچه قدر تایم بگذره و درمان تنگی نخاعتون رو عقب بندازین ممکنه خطرات جبران ناپذیری رو براتون داشته باشه و اگر پزشک تشخیص جراحی دادن بهتره هر چه سریعتر جراحی بشین

  • سلام و درود اقای دکتر عزیز من یکسال پیش تنگی نخاع شدید داشتم یکسال پیش جراحی انجام دادم پیش دکتر دیگه در شهرستان، ولی بعد از گذشت یکسال هنوز علایم تنگی نخاع شدید رو دارم اصلا انگار نه انگار که جراحی تنگی نخاع انجام دادم

    • سلام و درود دوست عزیز باید دوباره معاینه دقیق بشید برای دریافت نوبت میتونید با منشی مطب در تماس باشید

  • سلام و درود اقای دکتر من تنگی نخاع دارم عادت دارم هنگام خوابیدن متکا بزرگ میزارم ایا این کار منجربه بدتر شدن دردم میشه ؟

    • طرز خوابیدن بیماران تنگی کانال نخاع باید متفاوت باشه دوست عزیز بله قطعا اگر بالشتتون طبی نباشه میتونه دردتون رو شدید تر بکنه طرزخوابیدن بیماران تنگی کانال نخاعی باید به این شکل باشه :۱-از بالشت های طبی استفاده بکنند ۲- از تشک های طبی استفاده بکنند و…

  • سلام و درود اقای دکتر من تنگی نخاع دارم عادت دارم هنگام خوابیدن متکا بزرگ میزارم ایا این کار منجربه بدتر شدن دردم میشه ؟من در مقالتون خوندم طرز خوابیدن بیماران تنگی کانال نخاعی باید متفاوت باشه ؟ درسته

  • سلام اقای دکتر سوالی داشتم ایا دارو های گیاهی میتونن در درمان تنگی کانال نخاع موثر باشن مثل روغن عقرب و … ؟

    • سلام تنگی نخاع ضایعه هستش اصلا این مواردی که گفتید وجه درمانی ندارند سعی کنید به یک جراح مغزو اعصاب ستون فقرات مراجعه نمیایید و درمان تنگی نخاعتون رو هرچه سریعتر دنبال کنید و به فکر راه های الکی درمان تنگی نخاعتون نباشید

  • سلام و درود اقای دکتر عزیز برای جراحی تنگی کانال نخاعتون ازتون سپاس گزارم من این اواخر دیگه فلج شده بودم خیلی ازتون سپاسگزارم بابت جراحی خوبتون

    • سلام و درود حسن جان خوشحالم که تونستید سلامتیتون رو بدست بیارین و تنگی کانال نخاعتون درمان شده

  • سلام و درود من یک پزشک رفتم برای تنگی کانال نخاع ام ار ای نوشت و رفتم برای جواب ام ار ای گفت که باید برای تنگی کانال نخاعی نخاعتون رو جراحی کنید میخواستم اگر امکانش هست اقای دکتر سنجری ام ار ای من رو ببینن ایا نیاز دارم برای جراحی تنگی کانال نخاع یا نیاز ندارم به جراحی تنگی کانال نخاع ؟

    • سلام و درود لطفا عکس ام ار ای خودتون رو از طریق واتساپ برای خانم صادقی منشی مطب ارسال کنید با تشکر

  • سلام و درود من برای درمان تنگی کانال نخاعم پیش اقای دکتر سنجری مراجعه کردم و سلامتیمو خیلی سریع بدست اوردم اقای دکتر سنجری یک انسان بسیار شریف و یک شخص بشدت حرفه ای در زمینه جراحی تنگی کانال نخاعی هستن ایشون جراح بسیار حاذقی هستن من برای درمان تنگی کانال نخاعم در تهران پیش خیلی از پزشکا رفتم خیلی از پزشکا زیر میزی ازم میخواستن ولی اقای دکتر با هزینه اندک عملم کردن اقای دکتر سنجری بسیار ازت تشکر میکنم که تنگی کانال نخاعم رو درمان کردی

    • سلام و درود خیلی خوشحالیم که تونستین سلامتیتون رو بدست بیارین و تنگی کانال نخاعتون درمان شد با ارزوی سلامتی براتون

  • سلام من یکسال پیش مادرم تنگی کانال نخاع شدیدی داشت برای درمانش ما اومدیم تهران همه دکترا برای جراحی تنگی کانال نخاع مادرم ما رو نا امید کردن گفتن مادرتون بعد از جراحی تنگی کانال نخاعی قطع نخاع میشن وحتی یه عدشون زیر میزی ۲۰۰ میلیون میخواستن برای درمان تنگی کانال نخاع، ولی دستان پرتوان آقای دکتر رضا سنجری سلامتی تنگی کانال نخاع مادرم رو تونستن بدست بیارن اقای دکتر سنجری عزیز ما همیشه دعاگوتونیم که مادرم تونست رو پای خودش وای سه و تنگی کانال نخاعش درمان بشه من از شما بسیار سپاس گزارم اقای دکتر سنجری شما یک فرشته نجات هستین مادرم تونست سلامتیشو بدست بیاره و تنگی کانال نخاعیش درمان بشه ما خیلی خوشحالیم که مادرم تونست سلامتیش رو بدست بیاره خدارو شکر و برای شما پزشک متخصص عزیز و پنجه طلا ارزوی سلامتی داریم .

    • سلام دوست عزیز بله یادم هستش بسیار هم مضطرب بودین از عمل تنگی کانال نخاعی مادرتون برای مادرتون آرزوی سلامتی و تندرستی دارم انشالله که همیشه سلامت باشن و خیلی خوشحالم که تنگی کانال نخاعی مادرتون درمان شد .

  • سلام من پرستار هستم سه ساله تنگی نخاع خفیفی دارم پزشک معالجم گفتن برای درمان تنگی کانال نخاع باید جراحی کنید ولی فعلا نیازی نیست تنگی کانال نخاع تون رو جراحی کنید میخواستم بدونم ایا سر پا ایستادن برای بیماران با عارضه تنگی کانال نخاع بد هستش احساس میکنم سر پا وای میسم دردم بیشتر میشه اقای دکتر سنجری درسته ؟

    • سلام و درود دوست عزیز همونطور که در پادکست درمان تنگی کانال نخاع عرض کردم ، ایستادن بیش از حد برای بیماران با عارضه تنگی کانال نخاع سم محسوب میشه و بیمار رو به سمت جراحی میکشه پس به این نکته باید توجه کنید که یسری نکات ساده میتونه کمک کنه تا تنگی کانال نخاع شما به جراحی کشیده نشه

    • سلام اقای دکتر من تنگی نخاع دارم موقع خوابیدن خیلی اذیت میشم طرز خوابیدن بیماران تنگی کانال نخاع باید بچشکل باشه اقای دکتر عزیز ؟

      • سلام طرزخوابیدن بیماران تنگی کانال نخاعی باید متفاوت با دیگر افراد باشه مثلا بیمارانی که دارای تنگی کانال نخاعی هستند باید از تشک های نرم و طبی استفاده کنن یا از متکاهای طبی استفاده کنن متکا این افراد نباید از سطح زمین ارتفاع زیادی داشته باشد اگر این نکات رو رعایت کنید هیچ درد مشکلی نخواهید داشت برای اطلاعات بیشتر از بیماریتون میتونید عکس ام ار ای تون رو برای خانم منشی ارسال کنید تا بیشتر برسی بشه در ضمن بیماران تنگی کانال نخاع اگر درمان تنگی کانال نخاع خودشون رو به تعویق بیندازن کارشون در اینده سختر میشه و خدای نکرده امکان فلج شدنشون وجود پس اگر پزشکتون تشخیص دادن که تنگی کانال نخاعی دارین حتما به تنگی کانال نخاع خودتون رو درمان کنید تا در اینده دچار مشکلانی از این قبیل نیشن

  • سلام من سه سال پیش تنگی نخاع شدید داشتم همه دکترا جوابم کرده بودن خیلی از دکترا میگفتن دیگه فایده نداره فلج میشی و خوب نمیشی ولی اقای دکتر رضا سنجری من رو جراحی کردن و درمان تنگی کانال نخاعیم به خوبی انجام شد دست اقای دکتر رو میبوسم که من رو شفا دادن ایشون پنجه طلای واقعی هستن ایشون با قیمت معقول من رو عمل کردن ایشون بسیار مرد شریفی هستن مثل بعض دکتر ها زیر میزی نمیگیرن اقای دکتر من ویدیو رضایتمم برای همکاراتون فرستادم ممنونم که جراحی تنگی کانال نخاعم رو انجام دادین و سلامتیمو بدست اوردم

  • سلام من تنگی کانال نخاعی داشتم اقای دکتر درمان تنگی کانال نخاعیم با جراحی بودش تقریبا میشه گفت شیش سال پیش من تنگی کانال نخاعیم رو درمان کردم الان حامله شدم خیلی درد داره ناحیه پشتیم میخواستم بدونم ایا این دردی که دارم ماله تنگی کانال نخاعیم هستش و باید درمان بشم ؟ یا چیز مهمی نیست من با دکتر زنان زایمانم مشورت کردم گفت که این درد درناحیه پشتیت و لگنت طبیعیه میخواستم فقط مطمعن شم که این درد در ناحیه پشتیم از تنگی کانال نخاعیم هستش یا خیر خیلی ممنونم اقای دکتر عزیز با تشکر در ضمن من تعریفتون رو از خیلیا شنیدیم که بسیار پزشک محبوب و حاذقی هستین در درمان تنگی کانال نخاعیتون

    • سلام دوست عزیز بهتره یک معاینه دقیق صورت بگیره با توجه به این که شما تنگی کانال نخاع داشتین احتمالش هست که دردا از تنگی کانال نخاعیتون باشه اگر درد هاتون ادامه دار بود و اذیت میشدین حتما به یک جراح مغز و اعصاب ستون فقرات مراجعه کنید با تشکر

    • سلام من خیلیا از دکتری گفتن برای درمان تنگی کانال نخاعم باید جراحی کنم من خیلی میترسم شما جراحی تنگی کانال نخاع انجام دادین نترسیدید ؟

      • اگر پزشک برای درمان تنگی کانال نخاعتون گفتن جراحی کنید بهتره هرچه سریعتر بفکر درمان تنگی کانال نخاعتون باشید و تنگی کانال نخاعیتون رو درمان کنید

  • سلام و درود اقای دکتر من از شهرستان مزاحمتون میشم اقای دکتر من جوون سی و پنج ساله هستم من پشتم درد میکرد گز گز بی حسیم داشتم اقای دکتر من رفتم پیش دکتر شهرستان گفت شما تنگی نخاع داری ولی عمل نیاز نداری میخواستم بدونم باید چیکار باید کنم اقای دکتر که عمل نکنم راستش خیلی میترسم شغلمم پرستاری هستش بیمارستان شیفتم میرم

    • سلام و درود دوست عزیز برای اینکه تنگی نخاعتون به جراحی کشیده نشه باید این موارد رو رعایت کنید :۱- سعی کنید زیاد ایستاده نایستید ایستاده بودن زیاد خیلی براتون بده و شمارو به سمت جراحی میشکه ۲- سعی کنید هر روز پیاده روی با کفش مناسب و استاندارد در سطح صاف رو داشته باشید .۳- اگر ورزش سنگین مثل بدنسازی ورزش های رزمی انجام میدید باید سعی کنید این ورزش هارو بزارین کنار چون اوضاعتون رو وخیم تر میکنه برای دریافت مشاوره در زمینه تنگی کانال تخاعیتون میتونید عکس ام ار ای تونو برای من در واتساپ ارسال کنید پاسخگوتون خواهم بود برای دریافت شماره و ارسال عکس ام ار ایتون با منشی مطب در تماس باشید با تشکر

  • سلام من یه مقاله خارجی درباره علایم تنگی کانال نخاع خوندم گفتم اینجا بنویسم برای عزیزانی که این علایم رو دارن

    علایم تنگی کانال نخاع
    تنگی کانال نخاع علایم مختلفی دارد که ممکن است شامل موارد زیر باشد:

    درد: درد در ناحیه ستون فقرات و یا در محلی که نخاع تنگی دارد، می‌تواند علامتی از تنگی کانال نخاع باشد. در بعضی موارد، درد ممکن است به دلیل فشار بر ریشه‌های عصبی ناشی از تنگی کانال نخاع باشد.

    سختی و یا ضعف در حرکت: تنگی کانال نخاع می‌تواند باعث کاهش عملکرد عضلات، سختی در حرکت و یا ضعف عضلات در قسمت‌هایی که تحت کنترل نخاع قرار دارند، شامل پایین تنه و اندام‌های تحتانی باشد.

    تنمل و درد در اندام‌ها: تنگی کانال نخاع می‌تواند باعث ایجاد تنمل، سوزش، درد و گزگزش در اندام‌های تحتانی شود.

    مشکلات کنترل مثانه و روده: در بعضی موارد، تنگی کانال نخاع می‌تواند باعث مشکلات کنترل مثانه و روده شود. به عنوان مثال، افراد ممکن است مشکلاتی مانند سختی در ادرارکردن، ناتوانی در کنترل ادرار و مدفوع و یا بی‌قراری در زمان ادرارکردن داشته باشند.

    در صورت تجربه هریک از این علایم، بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید.

    • سپاسگزارم دوست عزیز

  • باسلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر من ۲ سال پیش جراحی تنگی کانال انجام دادم و از پلاتین هم برای و ثبات دو مهره استفاده شده الان همان علائم تنگی کانال رو مجدد دارم آیا باید دوباره جراحی بشم و تنگی کانال به این سرعت برگشت پذیره؟

    • سلام دوست عزیز شما باید معاینه دقیق بشین لطفا پرونده پزشکیتون رو برای منشی مطب ارسال کنید با تشکر

    • سلام ، تقریبا سه ماه بود که یکی از انگشتای پای راستم بی حس بود ( حس لامسه پوست روش کمتر شده بود و بقیه جاهاش مشکلی نداشت )
      و بعدش بی حسی یه مقدار بالا اومد (روی پا) و دقیقا همون انگشت پای چپ هم بی حس شد ، بعد از چند روز بی حسی که روی پام اومده بود بهتر شد
      ولی اون دو تا انگشت اصلا بهبودی ندارن و حس لامسه شدیدا کم شده
      تنگی کانال نخاع کمری نسبی دارم
      اینا میتونه به دلیل همون باشه ؟
      واقعا ممنون میشم جواب بدین

      • سلام اقای اکبریان بله امکان داره از تنگی کانال نخاعتون باشه باید مجدد معاینه بشین و مجدد MRI بدین در داخل وویسم یسری نکات برای بیمارانی که عارضه تنگی کانال نخاع خفیف دارن و میخوان عارضشون تبدیل به تنگی کانال نخاع شدید نشه هم گفتم پیشنهاد میکنم وویسم رو چندبار گوش بدین و اما برای شما ارزوی سلامتی دارم و هرچه سریعتر به یک جراح مغز و اعصاب ستون فقرات مراجعه کنید و اگر ام ار ای جدید گرفتین از طریق واتساپ مطب برای بنده ارسال بفرمایید

  • آیا جراحی برای درمان تنگی کانال نخاع ضروری است؟

    • نه درمان تنگی کانال نخاع با جراحی تنها در صورتی لازم است که بیماری به صورت شدید توسعه یافته باشد و علائم شدیدی شامل درد، اختلالات حرکتی و اختلالات احساسی دارد. در برخی موارد درمان‌های غیرجراحی مانند فیزیوتراپی و تزریق دارو نیز می‌تواند بسیار موثر باشد.

  • آیا تنگی کانال نخاع می‌تواند باعث مرگ شود؟

    • سلام تنگی کانال نخاع در بسیاری از موارد با درمان قابل مدیریت است و مرگ را به دنبال ندارد. اما در برخی موارد خطرناک، مانند تنگی کانال نخاع در ستون فقرات گردنی که می‌تواند منجر به فشار بر روی نخاع می‌شود، می‌تواند به عوارض جدی منجر شود. در این حالت، به دلیل فشار بر روی نخاع و مغز، می‌تواند به نقص و یا مرگ این ساختارها منجر شود که در نهایت به مرگ بیمار منجر شود. اما این شرایط نادر و در مواردی اتفاق می‌افتد که تشخیص و درمان به موقع انجام نشود.پس اگر علایم تنگی کانال نخاعی را داشتید حتما به یک جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات مراجعه نمایید .

  • آیا تغییرات در شیوه زندگی می‌تواند به درمان تنگی کانال نخاع کمک کند؟

    • تغییرات در شیوه زندگی مانند افزایش فعالیت بدنی، حفظ وزن سالم، جلوگیری از خم شدن زیاد در خلال نشستن و استفاده از روش‌های تسکین درد مانند ماساژ و درمان‌های تزریقی می‌تواند بهبود علائم تنگی کانال نخاع را تسریع کند.

  • سلام یسوال داشتم آیا تنگی کانال نخاع کشنده هستش ؟ممنون میشم پاسخ بدین آقای دکتر سنجری ؟ و کسی عمل تنگی کانال نخاعشو به عقب بندازه کار خطرناکیه ؟ یا میشه کنترلش کرد ؟

    • تنگی کانال نخاعی یک عارضه ستون فقرات بسیار شایع میباشداین عارضه کشنده نمیباشد ولی درموارد بسیار شدید که ممکن است به عصب های نخاعی اسیب وارد شود میتواند اثرات جبران ناپذیری در فرد داشته باشد برای درمان تنگی کانال نخاعی بهتر است هر چه سریعتر به یک پزشک متخصص مغز و اعصاب ستون فقرات مراجعه نمایید .

  • سلام اقای دکتر من چندتا سوال داشتم در مورد تنگی کانال نخاعی میخواستم اگر ممکنه پاسخ من رو بدید :
    آیا تنگی کانال نخاع قابل درمان است؟
    آیا تغییر شیوه زندگی و فعالیت‌های روزانه می‌تواند به بهبودی بیمار با تنگی کانال نخاع کمک کند؟
    آیا تمرینات فیزیکی می‌توانند باعث تشدید علائم تنگی کانال نخاع شوند؟
    آیا تنگی کانال نخاع می‌تواند برای همیشه پایدار باشد؟
    آیا تنگی کانال نخاع می‌تواند برای افراد جوان رخ دهد؟
    آیا تنگی کانال نخاع می‌تواند از طریق تغییرات شیوه زندگی کنترل شود؟

    • پاسخ یک )پاسخ: بله، تنگی کانال نخاع قابل درمان است. در برخی موارد، بهبودی با درمان محافظتی مانند فیزیوتراپی، تغییرات در شیوه زندگی، داروها و تزریقات استئروئیدی رخ می‌دهد. اما در برخی موارد، نیاز به جراحی برای تسکین علائم و بهبودی وضعیت بیمار است. به هر حال، تشخیص و درمان سریع و صحیح می‌تواند بهبودی علائم بیمار را تسریع کند.

      پاسخ دوم )پاسخ: بله، تغییر شیوه زندگی و فعالیت‌های روزانه می‌تواند به بهبودی بیمار با تنگی کانال نخاع کمک کند. مثلاً، استراحت کافی، استفاده از دستگاه‌های تخلیه ادراری و روده‌ای، تغییر شیوه نشستن، و انجام تمرینات ورزشی مناسب می‌تواند بهبودی علائم را تسریع کند
      پاسخ سوم )پاسخ: بسته به شدت تنگی کانال نخاع و نوع تمرین فیزیکی، تمرینات فیزیکی می‌توانند باعث تشدید علائم شوند. برای بیمارانی که با تنگی کانال نخاع دست و پا مشکل دارند، تمرینات فیزیکی مناسب می‌تواند به عنوان بخشی از درمان محسوب شود. با این حال، در هر صورت، بهتر است با پزشک خود درباره نوع و شدت تمرینات فیزیکی مشورت کنید.
      پاسخ چهارم )پاسخ: در بیشتر موارد، تنگی کانال نخاع می‌تواند با درمان مناسب کنترل شود و بهبودی علائم ایجاد شود. با این حال، در بعضی موارد، خطر بازگشت علائم وجود دارد. برای جلوگیری از بازگشت علائم، باید پس از بهبود کامل، رعایت نکات احتیاطی و تغییرات شیوه زندگی لازم انجام شود.
      پاسخ پنجم )پاسخ: تنگی کانال نخاع به‌طور عمومی در افراد بالای 50 سال رخ می‌دهد. با این حال، در برخی موارد، تنگی کانال نخاع ممکن است در افراد جوان‌تر نیز رخ دهد، به خصوص در صورت وجود شرایط پیش‌زمینه مانند بیماری‌های مرتبط با مفاصل، شیوع داشتن اختلالات انحنایی ستون فقرات، و یا آسیب نخاعی. در این موارد، بهتر است با پزشک مشورت نمایید .
      پاسخ ششم )پاسخ: در بعضی موارد، تغییرات شیوه زندگی می‌تواند بهبودی علائم را تسریع کند. برخی از تغییرات شیوه زندگی که ممکن است مفید باشند، شامل کاهش وزن در صورت لزوم، افزایش فعالیت بدنی، اصلاح رویت در حالت‌های روزانه، و رعایت رژیم غذایی سالم است. با این حال، در بعضی موارد، برای کنترل تنگی کانال نخاع، لازم است از روش‌های درمانی پزشکی نیز استفاده شود.

      برای دریافت مشاوره تلفنی میتوانید با منشی مطب خانم صادقی در تماس باشید با تشکر آرزوی سلامتی

  • خیلی سایت خوبی دارین لایک

    • سلام وقتتون بخیر من چهل و هشت سالمه تنگی نخاع درگردن وکمر دارم درقسمت گردن بازوها وکتفم درد دارم ودرقسمت کمر درد کمتره ولی توان راه رفتن راحت ندارم به دو دکتر مراجعه کردم که یکی گفته اول باید گردن عمل بشود و شش ماه بعد کمر و دیگری گفته اول کمر باید عمل بشه و نمیدونم باید چه کنم ممنون میشم اگر راهنمایی کنید.

      • سلام و دوست عزیز منظورتونو درست متوجه نشدم اگر برای تنگی کانال نخاعتون MRI نوشتن پزشکان عکس هارو از طریق واتساپ ارسال کنید

  • سلام من تنگی نخاع دربین مهره4و5دارم به گفته دکترارتوپدولی باسنم بیشتردردمیکنه موقع نشستن،میشه راهنماییم کنیدممنون

    • سلام باید معاینه دقیق بشین در صورت داشتن عکس ام ار ای لطفا عکس های ام ار ای تون رو به واتساپ مطب ارسال کنید

  • ممنون از پاسختون ، فقط اینکه من یه مقدار مشکوک به ام اس هم هستم بنظرتون ام ار ای بعد از چند وقت تکرار بشه ؟ و اینکه ام ار ای از کجا برای تشخیص ام اس رو پیشنهاد میدین

    • خواهش میکنم حتما به یک جراح مغز و اعصاب ستون فقرات مراجعه کنید شاید اصلا نیاز به ام ار ای جدید نداشته باشید پزشک باید به دقت معاینتون کنن

  • سلام اقای دکتر عزیز من ۳۸ سالمه کمرم خیلی درد میکنه مخصوصا موقع راه رفتن وقتی راه میرم یهو کمرم درد میگیره باید بشینیم تا درد کمرم خوب شه چیکار باید بکنم ؟ ایا دچار تنگی کانال نخاعی رو دارم واقعیت من مقالاتونو خوندم علایم تنگی کانال رو نخاعی رو دارم ؟

    • سلام لطفا به یک جراح مغزو اعصاب ستون فقرات مراجعه کنید تا معاینتون کنن پزشک، بعد از معاینه اگر نیاز باشه پزشک براتون ام ار ای تجویز میکنه خود درمانی هم خودداری کنید متسفانه دیده شده بیماران دارای تنگی کانال نخاعی خود درمانی میکنن و کارشون به فلج شدن میکشه

  • مرحبا دكتور لقد عانيت من تضيق شديد بالعمود الفقري منذ ثلاثة اشهر مع قرص خطير عالجتني كانت عمليتي مرضية جدا اشكرك على عمليتك الجيدة الله يعطيك صحة جيدة ولن انسى لطفك و حب.

    • شكرا لك اتمنى لك صحة جيدة

  • سلام اقای دکتر من پرستار هستم خیلی سرپا وای میسم بعضی وقتا کمرم خیلی درد میگیره میخواستم بدونم امکان داره تنگی کانال نخاع داشته باشم ؟

    • سلام و درود لطفا مراقب سلامتیتون باشید و پیشگیری کنید مثلا سعی کنید از کفش های استاندارد طبی استفاده کنید سعی کنید پیاده روی روی سطح صاف رو داشته باشید نرمش های نرم روزانه فراموش نشود

  • سلام دکتر من پدر و مادرم تنگی کانال نخاع دارند ایا امکان داره منم دچار بشم ایا ورزش کردن میتونه جلوی این رو بگیره ؟

    • سلام دوست عزیز بله من در یک پادکست صوتی بصورت کامل در این باره توضیح دادم میتونید گوش بدید

  • سلام اقای دکتر آیا درمان تنگی کانال نخاعی همیشه موفق است؟

    • نتیجه درمان تنگی کانال نخاعی به عوامل متعددی بستگی دارد، شامل شدت و مکان تنگی، مدت زمان بیماری، عوارض مربوطه و وضعیت عمومی بیمار است. در برخی موارد، درمان ممکن است بهبود کاملی را به همراه داشته باشد، در حالی که در موارد دیگر، بهبودی محدود یا عدم بهبود ممکن است رخ دهد. همچنین، در برخی از موارد پس از درمان جراحی، نیاز به فیزیوتراپی و مراقبت‌های خاص برای بازسازی و بهبود عملکرد نخاعی ممکن است وجود داشته باشد.

      مهم است تا هر بیمار با تنگی کانال نخاعی مورد ارزیابی و درمان توسط یک تیم متخصص در حوزه نورولوژی، جراحی مغز و اعصاب و فیزیوتراپی قرار گیرد. همچنین، درمان باید بر اساس وضعیت فردی بیمار و تشخیص و توصیه‌های پزشک تعیین شود.

  • سلام اقای دکتر خوبین اقای دکتر من یه بچه هفت ساله دارم یه ماهی کمرش خیلی درد کرد ما اول فک کردیم ضربه خورده کمرش بعد که بردیم پیش دکتر گفتن ام ار ای بدن اقای دکتر بعد از دیدن ام ار ای گفتن تنگی کانال نخاعی داره بچه من واقعیت خیلی درگیر شدیم میخواستیم نظر شما از ام ار ای رو بدونیم اقای دکتر امکانش هست اشتباه شده باشه ام ار ای بعد عمل بچه هفت ساله واقعا کار درستی هستش من نمیدونم چطور تنگی کانال نخاع گرفته پسرمون ما زمینه ارثیم نداشتیم

    • سلام لطفا پرونده پزشکی و ام ار ای فرزندتونو برای واتساپ مطب ارسال بفرمایید و یک سوال دیگه خودتون و یا اطرافیان تنگی کانال نخاعی دارین ؟ آرزوی سلامتی

  • سلام اقای دکتر من تنگی کانال نخاع دارم شیش ساله تنگی نخام خیلی ضعیف بود ولی امسال دردم خیلی زیاده ایا نیاز به جراحی دارم ؟

    • سلام دوست عزیز اولا چند سالتونه ؟ و ایا ام ار ای دارین اگر ام ار ای از ستون فقرات برام از طریق واتساپ مطب ارسال کنید

  • باسلام وخسته نباشيد..آقاي دكتر…مادرم بالاي هفتادسال سن داردودرناحيه پاي راست قسمت بالاتازانواازسمت داخل بشدت احساس دردداردبه نحوي كه ازشدت دردراه رفتن برايش بسياردشوارشده ونمي تواندقدم بردارد ضمناطبق نظرپزشك ومشاهده ام آرآي دچاربيماري تنگي كانال نخاع شده ولي گزگزويا بي حسي نداشته ودرقسمت پايين پا نيزمشكل خاصي ندارد.لطفاراهنمايي بفرماييد.باتشكر

    • سلام دوست عزیز عکس ام ار ای شون رو برای واتساپ ارسال بفرمایید برسی خواهم کرد .

  • سلام و درود اقای دکتر عزیز من سه سالی هستش تنگی کانال نخاعی دارم اما الان دردم خیلی زیاده نمیتونم تکون بخورم اقای دکتر باید عمل کنم ؟ ایا با عمل بهبودی رو بدست میارم ؟

    • برای دریافت نوبت با منشی مطب در تماس باشید باید معاینه مجدد بشید احتمالش هست تنگی کانال نخاعتون بدتر شده باشه

  • سلام من دوبار عمل دیسک کمر شده بودم و یکبار تنگی کانال نخاعی تنها اقای دکتر رضا سنجری عملم رو پذیرفتن و مجدد عملم کردن الان سه ماهه از عملم میگذره هیچ دردی ندارم خداروشکر و حالم خیلی خوبه خواستم به نوبه خودم از دکتر سنجری بابت جراحی تنگی کانال نخاعی و دیسک کمر شدیدم تشکر فراوان کنم و براشون ارزوی سلامتی دارم

    • ارزوی سلامتی خداروشکر که سلامتیتونو بدست اوردین

  • اقای دکتر من تنگی کانال نخاعی شدید دارم با دیسک کمر رفتم برای جراحی دکترا گفتن نمیشه جراحی کنم گفتن اینقدر سیگار کشیدی ریه هات از بین رفته سنمم ۳۰ سالمه ایا میشه جراحی کرد شما جراحی کنید ؟ منشیتون سه ماه دیگه نوبت دادن برای معاینه اگر امکانش هست جواب من رو بدین من از شهرستانم

    • سلام شما باید اول ریه هاتونو درمان کنید بعدش برای درمان تنگی کانال نخاعی و دیسک کمرتون اقدام بکنید برای ارتباط با دکتر سنجریم کافیه پرونده پزشکیتونو برای واتساپ مطب ارسال کنید

  • اقای دکتر من سه ساله دیسک کمر و تنگی نخاع داشتم ولی خفیف بود الان میخوام اقدام به بارداری کنم بنظرتون کار اشتباهی هستش ؟

    • سلام باید زیر نظر پزشک جراح مغز و اعصاب و ستون فقرات باشید و معاینه دقیق بشین دوست عزیز

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *